27.10.2015

5 pics from Kirova Vulitsa

Asun siis V:n kanssa Kirova Streetillä Gomelin keskustassa. Kirova Street risteytyy pääkatuun muutaman korttelin päässä meistä, joten meillä on kävelymatka kaikkialle. Gomel itsessään sijaitsee  Venäjältä alkunsa saavan Dnepr-joen Sož-nimisen sivuhaaran rannalla, ja kesäisin joenvarsi on hyvin kaunis alue. Kerron joesta myöhemmin, kuuluuhan se mielestäni kauneimpiin paikkoihin Gomelissa. Nämä kuvat otin tänään kauppareissulla ja niistä näkee hyvin kuinka nopeasti täällä pimeä laskeutuu kun se alkaa. Allaoleva kuva on meidän talon pihalla otettu.


Kuvassa näkyy vanha vesitorni jonka kylkeen rakennettiin monikerroksinen ravintola. Harmi ettei itse torni ole missään käytössä. Menisin mielelläni tuonne ylös tiirailemaan kaupungin liikennettä! Mainittakoon että taitaa ravintolassa olla kaupungin hitain baarimikotar; en koskaan ole odottanut oluttani yhtä kauan kuin kyseisessä ravintelissa. Ensinnäkään sieltä hanasta ei valunut sitä olutta kuin ohuena norona, toiseksi tämä neiti ei osannut käsitellä olutlasia oikein eli vinossa jotta olut ei vaahtoaisi, kolmanneksi hän sitten yritti kaataa ylimääräistä vaahtoa pois hunolla menestyksellä; puolet olusesta viemärissä ja eikun lisää olutta laskemaan. Kun tehtävä oli suoritettu melkein loppuun saakka, alkoi hän vielä kahvilusikalla kauhomaan sitä vaahtoa viemäriin jotta saadaan lasi täyteen.  Ja niitä oluita tuli molemmille yksi joten siinähän pönöteltiin ja vaihdeltiin hulvattomia katseita ja sanoja. Hauskaa on kun me voidaan puhua englanniksi että "ompas hidas neiti" kun ei kukaan ymmärrä. Tai niinhän me luullaan..
Tämä on meidän  lähikioski jossa vierailin kesällä matkallani läheiseen puistoon lukemaan. Joskus saatoin istahtaa tuohon ihan opiskelemaankin kun viisi tyhjää pöytää aurinkovarjoineen siinä nökötti kutsuvasti joka kerta kun kävelin ohi. Nyt ei näkynyt pöytiä enää, en tiedä johtuiko illasta vai kylmästä ilmasta. Niin, ja myöhemmin kun kerroin Vovalle että hengailin tuolla, Vova sanoi että tuollaiset kioskit on pahimpia pummipaikkoja, millä lie kriteerillä kun en koskaan ketään siellä nähnyt.
Näitä taloja minä rakastan! Neuvostoaikaista puutaloja koristeellisine ikkunanpielineen. Näen oikein sieluni silmillä kuinka näissä taloissa asukkaina ovat nämä lyhyet sympaattisen oloiset eteenpäintihrustavat neuvostomummot jotka torille raahautuvat kärreinensä myymään puutarhojensa antimia. Niitä mummoja on myös suurten teiden varsilla myymässä sieniä. Mietin vaan kun kaahailin menemään että kuka ehtii pysähtyä semmoisesta vauhdista pientareelle maastoutuneen mummon luo ostamaan sieniä joiden alkuperästä et ole edes varma. Täällä kun se säteily tulee sieltä maaperästä sieniin. Sienistä vielä sen verran että täällä on oma laitoksensa sienten testaukselle (tai ehkä muidenkin asioiden). Jos käyt sienessä niin voit mennä säteilymittaamaan ne ovatko kelvollisia suuhunpantavia vai eivätkö.





Ja viimeisessä kuvassa muuttolinnut ovat matkalla sinne minne minäkin eli kotiin lämpimään!

Millamaija

//Here are five pictures from that street we are living in. It is called Kirova Street and it's in centre of Gomel. Gomel is situated next to the river called Sož, and during summertime it is very beautiful. Im gonna tell more about beautiful places in Gomel in other posting one day!//

//Вот пять фото с улицы где мы живём. Это улица Кирова расположенная в центре Гомеля. Гомель стоит на реке Сож, она очень красива летом. Я расскажу больше о интересных местах Гомеля, как-нибудь в другом посте.//

2 kommenttia:

  1. Näyttää vähän Venäjältä, Latvialta tai Pohjois-Italialta. Just sellainen kuin tuo maailman kolkka mielessäni onkin! :)
    Hei nyt kuvat näkyy hyvin, mutta sivupalkki on niiden tiellä puoliksi. Tai kuvien reuna peittyy sivupalkin alle. Toivottavasti se näkyy niin vain minun koneella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjois-Italia, mielenkiintoista :D

      Toivottavasti muilla ei näy, mulla eikä miehekkeen koneella näyttäis olevan mitään vikaa :O

      Poista