19.9.2023

Etelä-Afrikka - Kapkaupunki - Table Mountain (Pöytävuori)

Pöytävuori on yksi Kapkaupungin maamerkeistä. Vuori on nimensä mukaisesti tasainen (kuten ensimmäisestä kuvasta näkee), ja sen päällä on ravintola, turisteille suunnattuja liikkeitä ja helppoja kävelyreittejä. Pöytävuori kuuluu Table Mountain National Parkiin (SANparks) ja on näin ollen taaskin maksullinen kohde. Me menimme Camps Baysta paikan päälle HopOnHopOff-bussilla (jotka on kaikesta turistiudestaan huolimatta aivan erinomainen tapa liikkua tällaisissa paikoissa, joissa välimatkat on pitkiä, ja turvallisuudesta varoitellaan. Kuulokkeista saa myös hyvän kokonaiskuvan kaupungin historiasta). 

Pöytävuorelle täytyi jonottaa tovi. Köysirata itsessään oli pelottavan jyrkkä, mutta ai että mitkä näkymät ylhäällä odottivatkaan! Sieltä näki Kapkaupungin molemmat puolet ja Robben Islandin. Wau! Vuorelle voi itse myös vaeltaa, mutta nousu on rankka. Päällä kulkevat kävelyreitit olivat suurimmalle osalle soveltuvia. Mahdollista oli jatkaa myös pidemmille reiteille, pois Pöytävuoren päältä, mutta meillä ei riittänyt aika. Viimeiset köysiratavaunut lähtivät alaspäin ennen pimeää, ja pimeä tulee 17:30 aikoihin Etelä-Afrikassa. Se rajoittaa jonkin verran. Kuten aina jaksan toistaa, antaa kuvien puhua puolestaan.


























Millamaija

2 kommenttia:

  1. Pöytävuorelle kannattaa harkita kiipeävänsä myös jalan, siinä on ilman muuta oma viehätyksensä: https://www.matkallamissamilloinkin.com/poytavuori-kapkaupungin-tunnusmerkki/ Näkymät kiletämättä ovat upeat, mutta vitsit, että meidän siellä syyskuussa vieraillessa ylhäällä oli kertakaikkiaan kylmä! Näin siitä huolimatta, että alhaalla oli mukavan lämmin sää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti on erilainen kokemus kiivetä sinne jalan! Se näytti vaan silloin 30 asteen kuumuudessa hieman liian rankalta, en tiedä hämäsikö perspektiivi, mutta näytti kuin ihmiset olisivat menneet melkein pystysuoraan sitä rinnettä ylös.

      Poista