16.9.2023

Etelä-Afrikka - Kapkaupunki - Cape Point - Cape of Good Hope Nature reserve

Pingviinien jälkeen lähdettiin meidän ihanan Uber-kuskin kyydillä kohti Hyväntoivonniemeä. Cape of Good Hope kuuluu Table Mountain National Parksiin (SAN Parks) eli sinnekin mennäkseen pitää maksaa sisäänpääsymaksu (niinkuin joka ikiseen paikkaan Etelä-Afrikassa, mikä on ihan ookoo). Sinne ei myöskään pääse julkisilla. Yleisesti katsottuna auton vuokraaminen monessakin tilanteessa olisi ollut fiksumpaa kuin julkisiin ja Ubereihin luottaminen. Mutta meillä kenelläkään ei tullut hommattua kansainvälistä ajokorttia, ja liikennekin on vasemmanpuoleinen. Selvittiin koko reissu melkein erinomaisesti, mutta käytänöllisyyden vuoksi voin suositella tiettyjen asioiden kohdalla vuokraamaan auton (esim. Kruger tai Hyväntoivonniemellä käynti). Tosin, Etelä-Afrikan liikenteestä varoitellaan aika paljon; älä pysähdy liikennevaloihin tai tien varteen, älä ajele pimeän jälkeen jne. Siellä heitellään piikkimattoja tielle ja ryöstetään autoja ase ohimolla. Krugerin luonnonpuistoon mennessä suositellaan välttämään osaa porteista (Numbi -gate, siellä kuollut turisti jokunen vuosi sitten). Meidän reissu kesti 2,5kk eikä koettu turvattomuutta tien päällä, päästiin aina sinne minne piti ja kuskitkin olivat ystävällisiä. Mainittakoon, että elokuussa kun olin uudelleen Etelä-Afrikassa (oi kyllä!) niin matkustustiedotteen perusteella sain Ulkoministeriöltä viestin Kapkaupungin lakoista ja levottomuuksista, jotka vaikuttivat taksi- ja Uber-liikenteeseen.

Me siis päästiin meidän ihanan Uber-kuskin kyydillä paikan päälle. Niemiä on kaksi melkein vierekkäin, Cape of Good Hope (Hyväntoivonniemi) ja Cape Point, johon menee eräänlainen funikulaari huipulle. Meillä ei enää pitkien välimatkojen vuoksi ollutkaan aikaa käydä kaikissa mahdollisissa paikoissa, joten valitsimme näistä kahdesta kuskin suositusten perusteella Cape Pointin. Cape Pointilta oli upeat näköalat majakkoineen mm. Cape of Good Hopelle. Parkkipaikalla tuli vastaan yksinäinen paviaani. Niitä on kuulemma ollut joskus enemmän, mutta valtio on kitkenyt niitä pois. Kuvissa, joissa istun reunalla, näkyy taustalla Hyväntoivonniemi.














Millamaija

2 kommenttia:

  1. Me ei koettu autoillessa turvattomuutta Kapkaupungissa tai muuallakaan Etelä-Afrikassa, ja ajettiin kyllä joitain kertoja myös öisin. Cape Point oli meidänkin mieleemme, mutta pidimme myös Hyväntoivonniemestä: https://www.matkallamissamilloinkin.com/cape-point-ja-hyvantoivonniemi-ihastuttava-paivaretkikohde/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin mennä tutkimaan teidän reissua blogista! Tutustuin reissussa erääseen paikalliseen, jolta tosiaan oil ryöstetty auto tien päällä ase ohimolla, eli ihan sinänsä aiheellinen tiedottaa näistä, mutta onneksi ei ihan joka risteyksessä tapahdu.

      Poista