10.9.2023

Etelä-Afrikka - Kapkaupunki - Camps Bay

Vaihto on nyt jo "kaukainen" muisto vain, mutta Etelä-Afrikka kaikessa kauheudessaan ja kauneudessaan teki lähtemättömän vaikutuksen minuun. Jo siellä ollessani, tiesin, että tulen palaamaan tähän vastakohtien maahan vielä jonain päivänä.

Meidän Etelä-Afrikan koettelemus alkoi Kapkaupungin lomalla tämän vuoden maaliskuussa, ja siis, voi että kuinka upea ja monipuolinen tuo kaukainen kaupunki olikaan! Siihen ei riitä yksi eikä kaksi postausta, vaan tästä alkaa postaussarja Etelä-Afrikasta ja sen tarjoamista ihmeistä. Me tehtiin kaikkea haisukelluksesta safariretkiin, viininmaisteluita viinitiloilla, laskuvarjohyppyä, historiaan tutustumista, nähtävyyksiä.. Tästä riittää kerrottavaa.

Kapkaupungissa majoituimme Camps Bayssa pitkällisen taustatutkimuksen jälkeen. Alue on hieman vauraampi, turistien suosiossa ja turvallinen. Siellä ei myydä edes kaupoissa alkoholia (baareissa kylläkin), ja se on vuorijonon (nimeltä Twelve Apostles) ja meren välissä. Ja ei kyllä oltaisi voitu parempaa paikka valita. Alue oli upea ja oikeasti turvallisen tuntuinen. Siitä myös pääsi helposti joka suuntaan joko Uberilla tai turistibussilla. Ekassa kuvassa näkyvä vuorenhuippu on nimeltään Lion's Head.

Ensimmäisenä päivänä kun käveltiin tutustumassa ympäristöön, tuntui kun olisi laskeuduttu toiselle planeetalle. Iltaisin kaduilla soivat rummut ja laulettiin jotain kielillä joita en puhu. Auringonlaskut olivat henkeäsalpaavia. Ilma oli kuuman kostea. Ja me ei vielä tiedetty mistään mitään. Tämä reissu räjäytti tajunnan niin monta kertaa. Ainakin minulla. Kuvat saavat kertoa tätä tarinaa. Tervetuloa Etelä-Afrikkaan.










Millamaija

2 kommenttia:

  1. Me ei omalla Kapkaupunkiin suuntautuneella matkalla tainneet edes käydä Camps Bayssa, mutta kieltämättä oikein viihtyisältä asuinpaikalta vaikuttaa. Seuraalla matkalla voisikin pitää tämän mielessä, kun pohtii majoituspaikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehdottomasti! Kun tutustuimme Kapkaupunkiin, niin tuli nopeasti selväksi että tämä oli kyllä place to be!

      Poista