4.11.2015

usvainen horisontti ja hiljainen joki

Heräsin tänään puolenpäivän jälkeen kun Vova tuli koirien kanssa lenkiltä. Oli siis itsekkin vasta noussut ylös sängystä koska tämä puolenpäivän lenkki oli koirien _aamulenkki_. Me ei ikinä nukuta puoleenpäivään, Vova nousee työaamuina 5 aikoihin ja mä nukun 8-9 jonka jälkeen nousen karvaperhettä ruokkimaan ja ulkoiluttamaan. Vapaapäivinäkin ollaan viimeistään kympiltä ylhäällä. No tänään oli erikoinen päivä siltä osin. Taisipa siinä käydä niin että mieheke tuli eilen töistä kotiin pienessä sievässä kun työkaveri oli juottanut sille kaljaa, ja taisipa miehekkeellä olla jo kaljat kotiinkin raahattuna. Taidettiinpa siinä sitten hieman humaltua ja sen mukainen oli olokin. Mutta mikäs siinä kun on taas pari päivää lomaa. V:n työrytmi on 3 päivää töissä ja 3 vapaalla.

Lähdettiin hakemaan mulle sitä oleskelulupaa maahanmuuttovirastosta ja oltiin taas niinkin ajoissa että viisumi umpeutuu _tänään_ niin jouduin ensin anomaan lisäaikaa viisumille jotta voin oleskella vielä tässä maassa. Haettiin ensin apteekista "krapulapilleri" (: asityylisalisyylihappo eli aspiriini) joka tungettiin kaupasta ostettuun vesipulloon. Lipiteltiin niitä ja valuttiin kohti maahanmuuttovirastoa joka on yhdistettynä poliisilaitokseen. Siellä köpöttää slaavilaisia naispoliiseita tummassa polvipituisessa hameessa ja korkokengissä. He näyttää tärkeiltä ja on hyvin äksyjä. Vova ohjeisti mua taas tänään olemaan hiljaa ja hymyilemään.

Paperiasioiden jälkeen päätettiin kävellä krapulaa pois +8 asteisessa syysilmassa. Haettiin ensin katumummelilta vegaanisia (!!) ihania taikinatankoja. Toisissa oli sisällä perunaa, toisissa hilloa. Mummelikin oli niin sosiaalinen ja oli innoissaan että nyt hän voi kertoa kaikkien muiden jo kertyneiden kansalaisuuksien lisäksi kertoa ruokkineensa myös suomalaisen. Naureskeltiin siinä porukalla vaikken sillä hetkellä mitään ymmärtänytkään. Siitä päädyttiin vielä ottamaan kyytipojiksi ihanat mausteiset intialaiset teet Vovan ystävän Cup Of Piece - kahvi/teevaunusta ja lähdettiin kohti jokea ja joen vieressä sijaitsevaa suurta puistoa. Sää oli jotenkin outo ja tuntui kun aika olisi pysähtynyt. Kaupungin sydämessä sijaitseva huvipuistokin oli hiljentynyt talvea varten.  

Joki oli kaunis ja hiljainen, jossain kaukana toisella puolen näkyi Gomelin lähiöitä ja tehtaidenpiippuja. Viereisellä penkillä istui vanha mummo joka katseli kaukaisuuteen. Hetkellisesti tuntui kuin olisin ollut se mummo katsellen sumuista harmaata horisonttia miettien aviomies-vainaata ja niitä ilon kesiä kun elämä oli vielä erilaista. 



Millamaija

//We accidentally ended up drinking beer yesterday so we had quite a hangover today. My visa was ending so we just had to get up and force ourselves to walk to the immigration office. The weather was melancholic and foggy, and we were wandering around with our bottle of water and hangover-pill (aspirin). In Belarus you can buy tablets for "hangover".
Anyway, we did our deeds and headed towards the riverside with our hot cups of spicy Indian chai teas. It was just a perfect tea for this kind of day. I felt like my whole body with the whole city was really slow. Even the amusement park was already closed and the park was empty. Only person was one old grandma sitting on a bench next to us, staring to the horizon. I almost heard her thoughts about happy summers when her husband was still alive. //

//Мы случайно набрались вчера и сенодня страдаем от похмелья. Моя виза заканчивалась сегодня, так что нам пришлось через силу идти в отдел по иммиграции. Погода меланхоличная и туманная, и мы гуляли с бутылкой воды и с таблетками от пахмелья(аспирин). В Беларуси можно купить таблетки от похмелья. В любом случае мы поделали все дела и пошли на набережную с горячим индийскими чаем с пряностями. Это идеальный чай для такого дня. Я чувствовала что все моё тело и город замедлились. Даже парк развлечений был закрыт и парк был пуст. Только одна пожилая бабушка сидела на скамейки не подалеку от нас, смотря в горизонт. Я почти слышала ее мысли о счастливых летних днях когда ее муж был еще жив.//

2 kommenttia:

  1. Hei Millamaija, minulla on sinulle haaste blogissani https://wanderlustmanaged.wordpress.com/2015/11/04/blogin-tarina-keskeneraiset-kirjoitukset/

    VastaaPoista