25.9.2016

FRANKFURT AM MAIN

Sainpahan vihdoinkin aikaiseksi kirjoitella tänne. On ollut reissua ees taas, muuttoa, koulujuttuja yms yms. Kuukaudessa siis Suomen lisäksi menin läpi 12 maata (mun uusi ennätys) ja siihen hulinaan sisältyi 7 lentoa. Tuntui oikeasti siltä että lentokone on mun arkinen kulkuväline.

Viikonloppu Ibizalla on jo "kaukana" takanapäin mutta reissusta jäi käteen muutakin kuin krapula, nimittäin Frankfurt ! Lensin Lufhansalla Frankfurtin kautta, ja siinä oli puolikas päivä aikaa lähteä seikkailemaan keskustaan. Tutustuin koneessa vierustovereihini jotka yllättäen olivat myös matkalla lyhytlomalle Ibizalle. Päätettiin sitten lyöttäytyä yhteen ja lähteä pienelle ekskursiolle meille kaikille tuntemattomaan kaupunkiin.
Lentokentältä pääsee mm. S8 ja S9 - junilla suoraan Hauptbahnhofin asemalle, joka on päärautatieasema keskustassa. Junamatka kestää n. 12 minuuttia ja junia kulkeekin n. 10 minuutin välein, ainakin arkipäivänä aamupäivällä. Junalippuja saa ostettua automaateista raiteelta (kunhan on tarpeeksi pientä rahaa), ja itse ostin päivälipun jonka hinta oli 9,10e. Se tuli halvemmaksi kuin kaksi yhdensuuntaista lippua.
Kaupunki itse oli hyvin erikoinen ja seesteinen. Arkkitehtuurissa yhdistyivät vanhat koristeelliset rakennukset moderneihin pilvenpiirtäjiin. Aamupäivällä missään ei edes ollut juuri ketään ja saimmekin köpötellä ympäriinsä ylhäisessä yksinäisyydessämme.
Suosittelen tutustumaan Frankfurtiin jatkolentojen väliajalla sillä kaupunkiin ja takaisin pääsee varmasti ja nopeasti. Mitään supererikoista en ainakaan itse ehtinyt näkemään mutta ainakin oli jotain muuta tekemistä kuin lentokenttään tutustuminen. Minulla on myös saksalaisia sukujuuria joten siksikin houkutus minulle ennestään tuntemattomaan maahan oli suuri.
Mun harmikseni mulla oli vielä kamerassa 50mm objektiivi kiinni (eikä tietenkään kameralaukkua mukana) joten semmoiset yleiskuvat jäi vähän uupumaan. Tässä nyt jonkinmoisia kuvia kuitenkin :





Millismaijjis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti