2.7.2016

Roadtrip-makustelua

OFFTOPIC: Vova kävi eilen Moskovan suurlähetystössä ja hänelle sanottiin että oleskelulupa on "selvä tapaus" ja hän saapi sen 1.8. postitse kotiin :D Kaikki ne ajatukset tän asian pitkäkestoisuudesta ja vaikeuksista on nyt ohi! WII! Tervetuloa Suomeen asumaan aviomieheni!

Sitten itse aiheeseen! --->>

Eli, meidän matkamme tarkoitus on tutustua Etelä-Euroopan maihin ja katsella matkalla historiallisia nähtävyyksiä. Mukaan mahtuu muutama hylätty kohdekin !! (<3) Ollaan tehty porukalla alustava suunnitelma ajoreitistä, mutta mitään absoluuttista ei ole lyöty lukkoon. Ainoastaan muutama kaupunki ja kohde on listalla jotka me kaikki haluamme nähdä.

Porukkamme lähtee 27.8. Pietarista kohti Valko-Venäjää, jossa tutustutaan ainakin Mir-nimiseen kaupunkiin ja koukataan Brestin kautta kohti Puolaa. Puolasta ajetaan Slovakian läpi Bukarestiin Unkarissa.

Sitten tulee mulle yksi reissun mielenkiintoisimmista osista! Me ajetaan Unkarista Kroatian läpi Bosnia Herzegovinan pääkaupunkiin Sarajevoon, josta löytyy vuoden 1984 Olympialaisten hylätyt jäännökset!! UUU pääsen taas nostalgisoimaan keskenäni ^^

Bosnia Herzegovinasta matka jatkuu Montenegroon ja sieltä lopulta takaisin kohti Kroatiaa. Kroatiassa me suunniteltiin hengaavamme vähän pidemmän aikaa jossain rantakaupungissa. Meillä kaikilla neljällä on ajokortti niin toi ajopuoli hoituu sutjakasti kun ei tarvii "tuhlata aikaa" nukkumiseen.

Kroatiasta matka jahtuu Sloveniaan ja Itävaltaan, josta lopuksi ajetaan Slovakian kautta takaisin Puolaan ja Valko-Venäjän kautta Pietariin.

Luulen että me kolutaan aika paljolti pääkaupunkeja läpi, tosin vain jos ne ovat sopivasti reitillä. Tää on jonkin sortin budjettimatka kuitenkin niin ei voi siksakkailla ympäriinsä ihan miten huvittaa.

Melkoisen jännittävä reissu tulossa. Sitä ennen kuitenkin on vielä muutama homma hoidettavana. Ilmoittauduin nyt avoimeen tilastotieteen parille jatkokurssille, ja ne hoidettuani olen vapaa! Tässä loppuun vielä yksi alustava matkasuunnitelmamme :3 Pahoittelen laatua tekstien suhteen. Ne on kuitenkin venäjäksi niin paremman kuvan saa kun katsoo karttaa.

Millamaija

PS. Unohtua meinas, eli onko jollain jotain mahtavia matkakohteita / - vinkkejä, must see - paikkoja tuollapäin? 

8 kommenttia:

  1. Jos mulla ois tietokone kaytossa voisin kirjottaa romaanin ton maailmankolkan huippupaikoista mut yritan tiivistaa :D ma vietin siis viime kesana kaks kuukautta noilla nurkilla ja kateeks kay mulla toi teidan reissu! Puolan kanssa ei voi menna kauheen pahasti mieleen koska kaikkien siella nyt on vaan ihan sika nattia, mut Krakova ja Zakopane oli mun suosikkeja ja Varsova taas suurin pettymys. Slovakiassa ei mun mielesta ollu mitaan kamala ihmeellista. Bratislava on tylsin paikka missa oon koskaan kayny mut banska stiavnica on pysahdyksen arvoinen. Budapest on loistava ja sinne varaisin useemman paivan. Bosniassa Sarajevo ja sit Mostar ja sen lahialueet. Kroatiassa kaikkien rannikko on samannakosta mun silmaan ja ma en siita kauheesti tykanny. Zagreb oli ainaki tosi tylsa ja dubrovnikista enka zadarista ma en loytany mitaan ihmeellista. Mut krkassa kannattaa kayda ja luonnonpuistot noin yleisesti ottaen tosi kauniita! Pienemmissa kylissa saa vuokrattuja kokonaisia kamppia suhteellisen halvalla. Me maksettiin joku 10€/yo/kamppa toisinaan. Toivottavast auto vahan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. UUU no auttoi todellakin! Kiitos paljon ^^ !! Ja ihanaa reissua sulle myös siellä missä nyt tällä hetkellä olet!

      Poista
  2. Voi vitsi, kuulostaa upeelta reissulta! Aika hyvä lohdutuspalkinto sen yliopiston suhteen. Ihan hullua ettet päässyt kun miettii kuinka paljon oot kertonut lukenees mutta ei se ihan helppoa oo kun on noin järkyttävästi hakijoita.

    Mä oon tehnyt noille nurkille liftireissun ja muitakin pyrähdyksiä, joten voin heittää mun suositukset kehiin! Slovakian Vysoké Tatry eli Tatra-vuoret on ihan mielettömät, joten suosittelen pysähtymään siellä! Meillä oli tukikohtana Strbské Pleso ja Popradske Pleso, mistä löytyy majoitusta, ja kiivettiin Rysy-huipulle. Mutta varmasti Puolankin puolella on supereita paikkoja niillä nurkilla. Krakova kannattaa tsekata, erityisesti se entinen juutalaiskaupunginosa, ja olihan se Auschwitz aika hyytävä.
    Ljubljana oli ihana päivän stopin verran, ja Kroatiassa tykkäsin Splitin vanhastakaupungista, se ei ollu ihan niin turistirysä kuin vaikka Dubrovnik. Pulassa on iso hylätty armeijan bunkkerialue, joka löytyy google mapsista nimellä Otok Katarina. Bosniassa tietysti Mostariin! Siinä nyt ainakin ne mitä tuli ekana mieleen, toivottavasti vinkeistä on iloa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä hyvä ;) Sisäänpääsystä sen verran että ens vuonna sitten sisään. Nyt kun oon kerran jo saanut pohjan tilastomatikalle niin helpompi ens vuonna ja tässä on nyt paljon aikaa pikkuhiljaa täydentää tietoa :)

      Kiitos paljon vinkeistä, mä laitan ylös näitä meidän matkaryhmään ^^ En tajua miten missasin ton Auschwitzinkin pohdinnoissani :D

      Poista
  3. Sulla on just oikea asenne opiskeluhommien suhteen. Ensi vuonna oot valmistautunut niin hyvin kuin vain voit, ja se varmana riittää, kun nytkin olit jo niin lähellä :)

    Olet saanut jo hyviä vinkkejä tuonne hoodeille. Tulin juuri takaisin vaihdosta Wienistä, joten jos haluat tietää Wienistä ihan mitä vaan (hipsteribaareja, kämäisiä kaupunginosia, mitä vaan), laita viestiä slmkokATutu.fi. Kuten jo aiemmin sanottu, Slovakia on aika epäkiinnostava maa ja Bratislava todella tylsä pääkaupunki. Ei kannata ainakaan keskustassa hengailla, siellä on vain jenkkituristeja ja muovisen oloisia, uudelleen maalattuja vanhoja rakennuksia. Sen sijaan Slovenia on upea maa: neukkuarkkitehtuuria, viinejä, vuoria, järviä... vahva suositus! Myös Kroatia on loistava, pidin Pulasta kovasti ja näyttää, että olette menossa sinne. Ja voi Budapest! Ehkä Euroopan mielenkiintoisin ja monipuolisin pääkaupunki, täyttä rakkautta! Sieltä löytyy rappioromantiikkaakin vaikka mistä keskustan ulkopuolelta. Jes.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kiitos paljon tsemppaavasta meiningistä ^^

      Slovenia kuullostaa aivan ihanteelliselta näillä puheilla ! En malta odottaa!
      Ja joo, itseasiassa huomasinkin että meidän reissu suuntaa Pulaan, sitä innolla myös odotan.
      Tai no, koko reissua odotan innolla :D

      Kiitos, ihana kuulla vähän etukäteen että mitä odottaa. En oo tutustunut näihin maihin sen enempää vielä netinkään välityksellä. Toki Kroatiasta on omat mielikuvat kun sinne paljon matkoja myynnissä :3

      Poista
  4. Vitsit, nyt iski reissukateus. Teidän suunnitelmat kuulostaa aivan mielettömiltä! Hylätyt paikat ja niiden tarinat ovat lähellä omaakin sydäntä, eli olisi siistiä, jos jaksaisit niistä sitten reissun jälkeen tännekin höpistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I PROMISE! :) En malta oottaa, tänään vahvistettiin muutama Air Bnb - asumisratkaisu ^^ woooh!!

      Poista