2.1.2016

Gomel, kaunein joulukaupunki


"Uudenvuoden päivänä makaan sängyllä ja katson aurinkoista parveketta ja siellä roikkuvia pyykkejä. Ulkona on -13 pakkasastetta mutta mulla on kolme vilttiä ja teemuki." 

Uudenvuodenaatto meni valkovenäläisiä perinneruokia, kuten Olivie-salaatti, valmistaessa, ja puolenyön aikaan lähdettiin ajelulle. Ajelulle Gomelin keskustaan kun halusin nähdä raketteja autosta käsin. Oon pelännyt niitä jo vuosikaudet, ja sen johdosta auton lasien sisäpuolelta tarkkailu on mukava ratkaisu uuteenvuoteen. Joskus nuorempana oli muutamakin läheltäpititilanne joista sain traumat. Tämä vuodenvaihde onkin siis jo toinen putkeen kategoriassamme "selvinpäin kotona". Enkä ole ainoa joka pelkää. Junolla on vaikeuksia myös. Raukalle syötettiin kolme päivää ennen vuodenvaihdetta "stop stress"-pillereitä. 

Kaupunki oli hiljaa. Missään ei ollut ketään. Paitsi käveleviä poliisipartiota. Raketteja ei näkynyt, jostain kuului hentoinen pamaus. Kun kello oli 00:00, seistiin me Vovan kanssa Gomelin juna-aseman edessä kahdestaan kelloa tuijottaen. En edelleenkään nähnyt yhtäkään rakettia. Päivinä ennen uuttavuotta sen sijaan niitä ammuttiin millon missäkin. Oikeastaan koko tämän ajan kun olen oleskellut Gomelissa, olen todistanut useampia raketteja kuin uutenavuotena. Täällä se on laillista ympäri vuoden niin ihmisillä ei ole tarve juuri sinä päivänä niitä hervottomasti paukutella. 

Autolle palatessamme jostain kuului "S Novym Godom". Siinä oli riehakkain tapahtuma. Päätettiin ajaa vielä pääaukiolle kun halusin kuvia kauniista teatterista ja pääaukion jouluvaloista. Sinne päästyämme tie olikin suljettu ja aukiolla oli aidattu tapahtuma käynnissä. Aukiolle oli rakennettu lava jossa joulupukki ja -muori, musiikkia ja paljon ihmisiä. Oltiin molemmat ihan yllättäyneitä, ja harmiksemme kumpikaan ei omista vielä talvikenkiä, joten varpaiden jäätymisasteesta johtuen palattiin kiltisti kotiin syömään.

Kotona pistettiin venäläinen joulutelevisio päälle, syötiin hyvin ja käytiin nukkumaan. 
Gomel on kaunein joulukaupunki mitä olen koskaan nähnyt. Nyt kun lumi satoi maahan, nämä joulukoristeet pääsivät oikeuksiinsa.







Näiden kuvien jälkeen haluaisin vielä kysyä että mikä teidän mielestänne on kaunein joulukaupunki jossa olette elämänne aikana piipahtaneet?
Millamaija



2 kommenttia:

  1. Kaunein joulukaupunki... hmmm... Porvoo tai Las Palmas. :D :D Kauniita kuvia oot ottanut :)

    VastaaPoista